Mikko Aaltonen Eltel Suomen sähkönjakelun liiketoiminnan maajohtajaksi

Eltelin Suomen sähkönjakelun liiketoiminnan maajohtajaksi on nimitetty mittaus- ja säätötekniikan insinööri Mikko Aaltonen. Pitkän kansainvälisen uran infraverkko -alalla tehnyt Aaltonen omaa kokemusta niin operaattorin kuin laitetoimittajan puolelta. Eltelille Mikko siirtyi kasvuyritys Greenledin toimitusjohtajan tehtävistä.
- Olen innoissani tästä minulle tarjotusta mahdollisuudesta.Tein ratkaisun nopeasti, Mikko kertoo. Kokonaisvastuu sähkönjakelun liiketoiminnasta houkutti. Liiketoiminnan johtamista, mutta samalla saa olla hands on –toiminnassa mukana kentälläkin. Eltelillä vaikuttaa olevan hyvä henki ja tekemisen meininki, se merkitsee minulle paljon.
Mittavan kokemuksensa infraverkkojen palveluliiketoiminnasta  Mikko on hankkinut työskennellessään Nokia Siemens Networksilla ja Elisalla.
Uran aluksi kokemusta kertyi kentältä ja projektijohdosta.
- Työurani ensimmäisinä vuosina toimin Kiinassa Nokia Networksin suurien verkkoprojektien projektipäällikkönä  ja sain hyvää oppia ruohonjuuritasolta. Siinä oppi näkemään asiat oikeasta perspektiivistä, Mikko tietää. Tuo kokemus on varmasti tarpeen myös uudessa roolissani.
Projektijohdon tehtävistä Mikko siirtyi vetämään NSN:n palveluliiketoimintaa Dubaihin vastuullaan Itä-Euroopan, Lähi-idän, sekä Afrikan toiminnot. Palattuaan Suomeen hän toimi NSN:llä eri organisaatioiden johtotehtävissä.
NSN:n vuosien jälkeen Mikko työskenteli Elisalla Tuotantoverkot –yksikön johtajana vastaten kumppanuusstrategian kehittämisestä ja toimeenpanosta.
- Elisan aikoina Eltel ja yrityksen hyvät toimintatavat tulivat minulle tutuiksi, Mikko muistaa. Tiedän, että Eltel on aina valmis kehittymään ja kehittämään omaa toimintaansa asiakkaan vaatimusten mukaan. Yrityksen täytyy olla avoin muuttuvassa maailmassa. Sähkömaailmassa ja Eltelillä tapahtuu paljon ja mahdollisuuksia on vaikka mihin. 
Eltelillä Mikko tulee vastaamaan Eltelin sähkönjakelun liiketoiminnasta alueenaan Suomen markkinat. Toimintaa aikaisemmin johtanut Juha Luusua jatkaa tehtävässään Eltel-konsernin sähkönjakelun liiketoiminnan johtajana sekä yrityksen suomen yhtiöiden toimitusjohtajana. Mikko Aaltonen raportoi tehtävässään Juha Luusualle.
- On hienoa saada Mikko mukaan tiimiini kehittämään Eltelin sähkönjakelun liiketoimintaa. Mikon mukaantulo antaa minulle enemmän aikaa kansainvälisen sähkönjakelun liiketoimintamme kehittämiseen ja vahvaan kasvuun myös Suomen ulkopuolella, Juha Luusua sanoo. Suomalaiset asiakkaamme pysyvät kuitenkin aina sydämessäni.
Lisätietoja:
Juha Luusua, President Power Distribution
puh. 040 311 3005
juha.luusua@eltelnetworks.com