Eltel voitti kilpailutuksen, johon osallistui myös muita suuria kansainvälisiä toimijoita.
Deputy Minister of Mines, Energy and Water Development Charles Zulu kommentoi afrikkalaiselle sanomalehdelle: "Eltel valittiin parhaimman tarjouksen perusteella. Tarjouskilpailu toteutettiin kansainvälisen tarjousprosessin mukaisesti julkisena tarjouskilpailuna.”

Sambian projekti käsittää siirtoverkon materiaalit ja rakentamisen. Verkon kokonaispituus on 880 kilometriä 132 kV voimajohtoa. Kahdeksan muuntoasemaa rakennetaan uuden linjan varrelle. Eltel vastaa projektin suunnittelusta ja valvoo hankkeiden toteuttamisen alusta loppuun asti. Ruotsalaisten ja paikallisten työtekijöiden lisäksi projektiin tullaan myös palkkaamaan paikallisia alihankkijoita. Projektin yhteenlaskettu työvoimantarve on noin 1000 henkilöä.                                                                                         

Nordea ja Standard Bank hallinnoivat vientiluottoa, jonka on rahoittanut SEK ja takaajana on EKN. Rakennustöiden on määrä alkaa vuoden 2014 alussa, kun rahoitussopimus on allekirjoitettu ja ensimmäiset maksu suoritettu.

Eltelillä on laaja kokemus Afrikassa toteutetuista sähköistysprojekteista ja se on ollut aktiivinen mantereella viimeiset 30 vuotta. Eltel on toimittanut yli 30 projektia Afrikassa, ja käynnissä on useita hankkeita nopeasti kasvavissa talouksissa kuten Sambiassa, Angolassa, Ghanassa, Liberiassa, Etiopiassa, Mosambikissa ja Tansaniassa.

Lisätietoja:

Fredrik Menander,  President Eltel Power Transmission
Puh. +46 8 585 37980, fredrik.menander@eltelnetworks.com