Eltel jatkaa asemansa vahvistamista Rataverkot ja Tieverkot –liiketoiminnoissa

Voittaessaan ja viedessään läpi uusia projekteja, Eltel on jatkanut Rataverkot -liiketoiminnan henkilöstön vahvistamista. Äskettäin Eltel otti vastuulleen Tanskalaisen KT Electrotech AS:n henkilökunnan. KT Electrotech on erikoistunut EPC (Engineering, Procurement, Construction) toimituksiin liittyen maantietunneleiden sähköiseen ja mekaaniseen tarjontaan.

Henkilöstön siirtyminen vahvistaa Eltelin Rataverkot - ja Tieverkot -liiketoimintoja Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Yritys on allekirjoittanut Norjalaisen Statens Vergvesin kanssa sopimuksen sähköteknisten installaatioiden asentamisesta Hamratunneliin Suldalin ulkopuolella. Työt ovat parhaillaan meneillään ja valmistuvat joulukuussa 2014.

Eltelin ratkaisut rata- ja tietunneleihin ovat tyypillisesti EPC- toimituksia koskien sähköistä ja mekaanista tarjontaa. Tarjonta keskittyy korkean ja matalan jännitteen sähköisiin systeemeihin, valaistukseen, ilmanvaihtoon, SCADA/kaukohjaukseen, kuitu- ja radioverkkojen kautta tapahtuvaan kommunikaatioon sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin.

Yritys on saavuttanut lyhyessä ajassa erikoisaseman ratayhtiöiden keskuudessa teknisesti vaativien asennusten toimittajana poikkeavissa työympäristöissä kuten tunneleissa. Eltelillä on meneillään suuria rataprojekteja sekä Norjassa että Tanskassa valtiollisten rautatieyhtiöiden kanssa. (Jernbaneverket ja Banedanmark)