Eltel ja Sønnico Telen omistaja Umoe ovat sopineet Norjan teleliiketoimintojensa yhdistämisestä

Saatuaan myönteisen päätöksen Norjan kilpailuviranomaisilta helmikuussa, Eltel ja Umoe, Sønnico Tele AS:n omistaja, ovat päässeet sopimukseen 14.2.2014 yhtiöidensä kiinteän ja mobiilin teleliiketoimintojen yhdistämisestä Norjassa.

Mainitut teleliiketoiminnot tullaan siirtämään Norjassa yhteisesti omistettavaan yhtiöön, jonka nimeksi tulee Eltel Sønnico AS. Uudella yhtiöllä on noin 1.200 työntekijää ja sen liikevaihto tulee olemaan n. 1.500 miljoonaa Norjan kruunua.

Eltel Sønnico AS:n muodostaminen tuo Norjan telesektorille vahvan ja nopealiikkeisen palvelu- toimittajan, jolla on laaja resurssipohja ja hyvä maantieteellinen peitto. Yhtiöllä on paremmat mahdollisuudet integroitua toimitusketjun arvonluonnissa markkinatarpeiden mukaisesti.

 Espen Klitzing, Sønnico Tele AS:n hallituksen puheenjohtaja kommentoi seuraavasti: “Sønnico Tele sekä Eltelin teleliiketoiminta ovat jo nykyisellään kaksi vahvaa toimijaa. Yhdistämällä voimat toteutamme synergioita, laajennamme tarjontaamme ja luomme asiakkaille, työntekijöille sekä omistajille lisäarvoa. Eltel Sønnico AS:llä on mahdollisuus vahvistaa asemaamme markkinan johtavana yhtiönä.”

 Axel Hjärne, Eltel-konsernin toimitusjohtaja kommentoi: “Tämä yhteenliittyminen perustuu vahvalle teolliselle logiikalle ja johtaa merkittävään muutokseen Norjan markkinalla. Näemme tämän ainutlaatuisena mahdollisuutena vahvistaa johtavaa asemaamme sekä varmistaa kilpailukykymme ja menestymisemme tulevaisuudessa Norjassa. Näemme Eltelin ja Sønnicon teleliiketoimintojen yhdistämisen erinomaisena mahdollisuutena luoda lisäarvoa tulevaisuudessa.”

Yhdistymisen ja integraation suunnittelu on aloitettu ja lopullinen sopimus tullaan allekirjoittamaan mahdollisimman pian, arvioiden mukaan maaliskuun puoliväliin mennessä. Uusi yhtiö, Eltel Sønnico AS, rekisteröidään ja sen hallitus ja johto nimitetään vastaavasti. Anders Hauglie-Hanssenista tulee yhtiön toimitusjohtaja ja Thor-Egel Bråthen nimitetään yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Henkilökunnan sekä muiden resurssien ja järjestelmien siirto aloitetaan 2014 aikana ja saatetaan loppuun vuoden 2014 aikana. Teleliiketoimintojen yhdistämisellä ei ole vaikutusta Umoen tai Eltelin muihin kuin teleliiketoimintoihin Norjassa.

Lisätietoja antavat:

Axel Hjärne, President and CEO, Eltel Group
axel.hjarne@eltelnetworks.com

Espen Klitzing, Chairman of Sønnico Tele AS
Tel.: +47 92826166, espen.klitzing@umoe.no