Eltel ja Impax Asset Management sopimukseen Kuolavaara-Keulakkopään tuulipuiston sähköjärjestelmistä

Eltel ja Impax ovat tehneet sopimuksen tuulipuiston sähköistämisestä, sekä teiden ja perustusten rakentamisesta. Sopimuksen arvo on yhteensä 13,5 miljoonaa euroa.

Kuolavaara-Keulakkopään Tuulipuisto Oy on englantilaisen sijoitusyhtiön Impax Asset Managementin omistama 17 tuulivoimalan puisto. Tuulipuisto sijaitsee Sodankylän ja Kittilän kuntien alueella. Hankkeen rakentamisesta vastaa Impax New Energy II Fund –rahasto. Eltel ja Impax ovat tehneet sopimuksen tuulipuiston sähköistämisestä, sekä teiden ja perustusten rakentamisesta. Sopimuksen arvo on yhteensä 13,5 miljoonaa euroa. 

-  Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä toimittamiimme tuulipuistoprojekteihin Eltelin myynti- ja markkinointijohtaja Ilari Jaakkola kertoo. Hyvien referenssien ja maineikkaan projektiosaamisemme vuoksi pääsimme allekirjoittamaan Impaxin kanssa meille erittäin tärkeän sopimuksen. Uusi sopimus vahvistaa Eltelin olevan varteenotettava kumppani tuulivoimaprojekteissa.

Tuulipuisto koostuu 17 tuulivoimalasta, joiden yhteisteho tulee olemaan noin 50 megawattia. Eltel vastaa hankkeessa kokonaisuudesta, joka koostuu tuulipuiston sähköverkon, sekä sähköaseman suunnittelusta ja rakentamisesta, tuulivoimaloiden liittämisestä Figridin kantaverkkoon, sekä teiden- ja perustusten rakentamisesta.   

Töiden on määrä lähteä käyntiin heti ja Eltelin urakan on määrä valmistua kesän 2015 aikana. Tuulipuistot alkavat tuottaa tuulisähköä vuoden 2015 loppupuolella. 

Lisätietoja Eltelin myynti ja markkinointijohtaja Ilari Jaakkola 040 311 3787

kuvassa Ilari Jaakkola Elteliltä ja Jim Lowe Impax Asset Managementilta juhlistavat allekirjoitettua sopimusta.