Eltel ja Fingrid allekirjoittivat ensimmäisen sähköasemaurakan

Eltelin ja Fingridin yhteistyö jatkuu, nyt ensimmäisen sähköasemaurakan muodossa. Allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Eltel laajentaa ja perusparantaa Fingridin Kangasalan sähköaseman.

Suomen Eltel Voimansiiron palvelutarjontaan on lisätty kanta-, alue ja sähköverkkoyhtiöille suunnattu sähköasemaliiketoiminta. Liiketoiminnan ensimmäinen sopimus solmittiin Ahvenanmaalle (Kraftnät Åland) yhteistyössä Voimansiirron ja Sähköliiketoiminnan kanssa. Eltelillä on entuudestaan laaja kokemus sähköverkkoyhtiöille suunnatuista sähköasemapalveluista mm. Puolassa. Fingrid hyväksyi Eltelin sähköasematoimittajakseen joulukuussa 2013.

Voitetussa urakassa laajennetaan ja peruskorjataan Kangasalan 400/110/20 kV sähköasemaa rakentamalla yksi uusi 110 kV kenttä sekä uusimalla 400 kV, 110 kV ja 20 kV katkaisijoita. Lisäksi hankkeeseen kuuluu uusittavaksi, lisättäväksi tai vaihdettavaksi 400 kV ja 110 kV johto- ja kiskosuojareleitä. Aseman ohjausjärjestelmä laajennetaan vastaamaan rakennettavaa kokonaisuutta.

Työt Kangasalalla käynnistyvät kesällä 2014 ja ne valmistuvat urakkasopimuksen mukaisesti toukokuussa 2015.

Lisätietoja:
Ari Eskola, johtaja, Sähköasemat, Voimansiirto Suomi
Puh. 040 311 3030, ari.eskola@eltelnetworks.com