Asiakkaan tiedote: Ministeri Kiuru avasi Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla

Liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru avasi tänään Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla.

Huippunopeiden mobiililaajakaistayhteyksien rakentaminen 4G LTE -teknologialla on edennyt Suomessa vauhdilla sen jälkeen kun viime vuonna huutokaupatut 800 MHz-taajuudet vapautuivat käyttöön vuoden alussa. Elisa on rakentanut LTE-saatavuutta yli 250 paikkakunnalle ja alkuvuoden aikana uusia 800 MHz -taajuuksia on rakennettu lähes 100 paikkakunnalle. Liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru avasi tänään Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla. 

Taajuushuutokaupassa asetetun rakentamisvelvoitteen mukaan 97 % suomalaisista tulee olla LTE-verkon piirissä vuoden 2019 alussa. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on jo nyt Suomen kattavin.  

- Haluamme olla ensimmäisenä tarjoamassa uudet palvelut ja nopeimmat yhteydet asiakkaillemme. Nyt avattu 2500 4G LTE –tukiasema on myös 1000:s LTE 800 –tukiasemamme, mikä kertoo siitä nopeudesta, jolla olemme tämän vuoden aikana rakentaneet 4G-verkkoamme uudella 800 MHz -taajuudella. Kyseessä on tämän vuoden merkittävin investointimme ja jatkamme LTE-rakentamista lisenssiehtojen, asiakaskysynnän ja kapasiteettitarpeen mukaisesti niin, että 4G-verkosta tulee yhtä kattava kuin nykyisestä 3G-verkostamme, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

 

LTE vie nopean mobiililaajakaistan käyttömukavuuden uudelle tasolle, tiedonsiirto on entistä sujuvampaa ja jopa kiinteää laajakaistayhteyttä nopeampaa.

 

- Kehitys jatkuu myös uusilla teknologioilla. Testasimme esimerkiksi jo alkuvuodesta ensimmäisenä Pohjoismaissa uuden LTE-sukupolven Carrier Aggregation teknologiaa, jolla saavutetaan jopa 300 Mbps -nopeudet, Mattila jatkaa.

 

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 280 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on yli 250 paikkakunnalla.  European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on Suomen kattavin. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät jatkuvasti osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

Kuvassa  Elisan palvelupäällikkö Pasi Saine, Eltelin Erno Lehtoja Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Kuvaaja Veera Korhonen 

Lisätietoja: Elisa Oyj, Harri Salo, Länsi-Suomen aluejohtaja, puh. 050 313 0809, etunimi.sukunimi@elisa.fi 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi