Honkajoen tuulipuisto on otettu virallisesti käyttöön – Eltel toimitti sähköjärjestelmät

Sijoitusyhtiö Taaleritehtaan omistamassa Honkajoen tuulipuistossa on nyt pystyssä yhdeksän Nordexin 2,4 MW tehoista voimalaa. Vuoden kestänyt NCC:n, Eltelin ja turbiinitoimittaja Nordexin rakennusurakka on valmistunut ja tuulipuisto päästiin ottamaan käyttöön tavoiteaikataulussa. Eltel vastasi urakassa voimaloiden ulkosähköjärjestelmästä ja kantaverkkoliittymän rakentamisen koordinoinnista. Myös tietoliikenneyhteydet tehtiin Eltelin töinä.
Honkajoen Tuulipuiston suunnittelutyöt tietoliikenne-, sähkö- ja maadoitusverkon osalta alkoivat loppusyksystä. Kaapelonti aloitettiin joulukuussa ja se valmistui pääsiäisenä. Töille oman haasteensa antoi routainen maa ja pakkanen.  
 

Talven aikana rakennettiin turbiinien ja muuntamoiden perustuksia. Eltel suunnitteli ja rakensi perustusmaadoitukset. Turbiinien muuntajat rakennettiin puistomuuntamoina ja Eltel avusti muuntajien asennuksessa ja oli vastuussa kytkennöistä, sekä tietoliikenneyhteyksistä muuntajan ja turbiinin välisessä kaapeloinnissa. Kantaverkkoon tuulipuisto yhdistyy Vatajankosken Sähkön asemalle rakennettujen muuntajien kautta.  

”Eltelin tiimit ja projektiorganisaatio toimivat erinomaisella asenteella läpi uudentyyppisen toteuttamistavan ympäristössä, jossa oli monta erilaista rajapintaa hallittavana. Kokemus ja osaaminen korostuivat erilaisissa asioissa projektin aikana. Tiimi voi olla aidosti ylpeä suorituksestaan, joka antaa myös tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia”, Eltelin tuulivoimaliiketoiminnan vetäjä Pasi Tammivaara hehkuttaa.

Urakan tilaaja Taaleritehdas oli tyytyväinen upeasti sujuneeseen Honkajoen rakennusurakkaan.

”Vaikka projektin aikana ilmenikin yllättäviä haasteita, niin kaikki asiat on hoidettu ammattitaidolla ja ajallaan määräaikaan mennessä. Olimme itse asiassa jopa hieman edellä tavoiteaikataulua”, Taaleritehtaan tuulivoimajohtaja Taamir Fareed kiitteli yhteistyökumppaneita.

”Samojen yhteistyökumppaneiden kanssa jatketaan hyvin alkanutta yhteistyötä uusissa tuulipuistohankkeissa. Tavoitteena on rakentaa 100 tuulivoimalaa eri puolille Suomea."

Kuvassa Taamir Fareed tuulipuistossa, Taaleritehdas

Lisätietoja antaa:
Eltelin Tuulivoimaliiketoiminnan johtaja Pasi Tammivaara 040 311 3767