Eltel solmi ensimmäisen sopimuksensa Makedoniassa

Eltelin Voimansiirron liiketoimintayksikkö on allekirjoittanut 10 miljoonan euron sopimuksen Makedonian sähköverkon operaattorin, AD MEPSO:n kanssa. Eltel suorittaa hankkeen konsortiossa serbialaisen Energomontaza A.D. – yhtiön kanssa.

Eltel ja sen serbialainen yhteistyökumppani Energomontaza voittivat 10 miljoonan euron urakan 400 kV:n voimansiirtolinjan suunnittelemisesta, toimittamisesta ja asentamisesta Shtipin kaupungin ja Makedonian ja Serbian rajan välille. Työhön kuuluu myös 400 kV:n kytkinkenttäjärjestelyt Shtipin sähköasemaan. Projekti saa rahallista tukea Kansainväliseltä jälleenrakennus- ja kehityspankilta IBRD:ltä, joka on osa maailmanpankin organisaatiota. Sopimus tarkoittaa Eltelille sisääntuloa Balkanin markkinoille. Hankkeen suorittavat osapuolet jakavat sen arvon suunnilleen kahteen osaan. Eltelin osuus projektista on 400 kV:n voimajohto.

”Tämä on meille hyvin tärkeä hanke ja merkittävä toiminnan laajennus uuteen Euroopan alueeseen", Eltelin Kansainvälisen voimansiirto – yksikön johtaja Lars Hammarstedt kommentoi sopimusta.

Kuvassa Mihail Panovski, MEPSOn johtaja (vasemmalla) ja Eltelin Heiki Liiser (oikealla)

Lisätietoja:

Lars Hammarstedt, Director, Eltel Power Transmission International 
Puh. +46 76 798 5557, lars.hammarstedt@eltelnetworks.se