Eltelille kaksi uutta rata- ja raitiotieverkko sopimusta Ruotsissa

Eltel on jälleen kerran todistanut olevansa vahva pelaaja rataverkkojen alueella. Ruotsin Rata- ja tieverkot liiketoiminta on solminut kaksi uutta sopimusta Tukholmassa ja Lidingön esikaupungissa. Sopimusten yhteisarvo on 17 miljoonaa euroa.

Toinen sopimuksista on tehty yhteistyössä Broby Spår:in kanssa sisältäen Lidingön raitiotieverkon BEST työt tarkoittaen rataa, ratasähköistämistä, signalointia ja televiestintää. Lidingön esikaupunkialueen raitiotieverkon rakennussopimus on tehty ja toteutetaan yhteistyössä muiden urakoitsijoiden kanssa ja se koostuu materiaaleista ja modernisoinnista, sekä osittaisesta kaksoisradan rakentamisesta Ropstenin ja Gåshagan sillan välillä. Projekti jatkuu vuoteen 2014 asti.

Eltel on yksi urakoitsijoista ja on vastuussa töistä, jotka liittyvät kontaktikaapeleihin, sähköistykseen, televiestintään ja signalointiin. Purkutyöt aloitettiin kesäkuussa ja uudelleen rakentaminen alkaa myöhemmin syksyllä. Eltelin sopimuksen arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Toinen sopimus liittyy Tukholman Lidingöbanaan, joka on osa Spårväg Cityä. Eltel on vastuussa viiden uuden tasasuuntaaja-aseman suunnittelusta, rakentamisesta, asennuksesta sekä testaamisesta ja käyttöönotosta. Projekti kestää kaksi vuotta ja on arvoltaan yli viisi miljoonaa euroa.

Projektin rakennustyöt alkavat syyskuussa. Urakka valmistuu elokuussa 2014. Sopimuksessa on optio myös kahteen lisätasasuuntaajaan.

Sijoituksilla jotka on tehty rataverkon infrastruktuuriin, on suuri merkitys Tukholman liikenteeseen ja olemme ylpeitä saadessamme olla osana näitä projekteja. Kaiken kaikkiaan näemme valoisan tulevaisuuden liiketoiminta-alueellamme ja tulevilla sijoituksilla Ruotsissa, iloitsee Peter Åkerlund, Eltel Ruotsin Rata-ja tieverkot liiketoiminnan aluepäällikkö.

Lisätietoja:

Hannu Tynkkynen
Senior Vice President
+358 40 311 4503
hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com