Eltel sai Länsimetron pääsähkönjakelu-urakan

Eltelin sähkönjakelun liiketoiminta on voittanut julkisen tarjouskilpailun Länsimetron pääsähkönjakelusta. Urakka käsittää Länsimetron asemien ja kuilujen, keskijännitekojeistojen, jakelumuuntajien sekä kaapelointien ja muiden tarvikkeiden hankinnan sekä asennuksen täyteen käyttökuntoon. Urakan kokonaisarvo on noin 3,9, miljoonaa euroa.

Länsimetron pääsähkönjakelun toteutus vastaa meneillään olevaa Kehäradan urakkaa, missä Eltelillä on hyvin samantyyppinen projekti meneillään.

- Panostaminen pääsähkönjakelun palveluihin on selvästi kannattanut, tarjouksen laatimisesta vastannut tuotepäällikkö Christer Åberg iloitsee. Meillä on hyvää osaamista vaativista pääsähkönjakelun toimituksista ja lähdemme tähänkin projektiin oikein hyvillä mielin mukaan. 

Eltelin työt alkavat vuoden 2014 alussa ja urakan on määrä valmistua huhtikuussa 2015. Laajamittainen projekti tulee työllistämään useita asentajia ja projektipäällikön. Töiden sujumisesta vastaa Eltelin pääsähkönjakeluun erikoistunut tiimi.  

Kuvassa vas. Eltel Networksin lakimies Kare Hyvärinen ja myynti- ja markkinointijohtaja Ilari Jaakkola, sekä Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko ja toimitusjohtaja Matti Kokkinen. Kuva: Länsimetro

Lisätietoja:
Christer Åberg
tuotepäällikkö, Eltel Networks Oy
puh. 040 311 3910
christer.aberg@eltelnetworks.com

Yleistä Länsimetrosta

Länsimetro tuo kahdeksan uutta asemaa Espooseen. Asemat sijoittuvat Espoossa Matinkylään, Niittykumpuun, Urheilupuistoon, Tapiolaan, Otaniemeen, Keilaniemeen ja Helsingissä Koivusaareen ja Lauttasaareen. Länsimetro on 13,9 kilometriä pitkä. Se koostuu kahdesta rinnakkaisesta tunnelista, jotka kulkevat koko matkan maan alla. Asemien lisäksi louhitaan 15 pystykuilua, jotka on suunniteltu hätäpoistumista, paineentasausta, ilmanvaihtoa ja savunpoistoa varten. Rakentamista ja huoltoa varten on suunniteltu 15 ajotunnelia.