Eltel panostaa tulevaisuuteen – nyt vuorossa aurinkoenergia

Eltel suuntaa tulevaisuuden aurinkoenergiamarkkinoille tarjoamalla asiakkailleen aurinkosähköratkaisujen avaimet käteen -asennuksia. Palveluun kuuluu rakennuksien esikäynnit, materiaalien toimitukset, paneelien asennus sekä käyttökoulutus. Aurinkoenergiaan liittyviä palveluita tullaan tarjoamaan sähköverkkoyhtiöille.

Aurinkopaneliteknologia on jo kovassa käytössä muualla Euroopassa ja sen hyödyntäminen kasvaa huimaa vauhtia. Kiinnostus aurinkoenergian hyväksikäyttöön lisääntyy jatkuvasti myös Pohjoismaissa.
 
”Eltelille panostus aurinkoenergiaratkaisuihin on luontainen jatko kaikelle sille, mitä teemme jo nyt uusiutuvien energiaratkaisujen alueella; asennamme sähköautojen latausverkostoja ja rakennamme infraverkkoja tuulipuistoihin. Tämä kaikki sopii erittäin hyvin Eltelin perustekemiseen eli sähkö- televerkkojen rakentamiseen ja ylläpitoon”, kertoo Eltelin myyntipäällikkö Erkki Saari.  

Aurinkoenergiaan liittyvät kokonaispalvelut ovat osa Eltelin Smart Grid –palveluita, joilla yhtiö vastaa uusien energiankäyttö- ja tuottomuotojen synnyttämiin palvelutarpeisiin. Näihin kuuluvat esimerkiksi aktiivinen rooli sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä muiden alan toimijoiden kanssa.

Eltel asensi mm. Suomen ensimmäiset sähköautojen pikalatausasemat viime syyskuussa ja asennustilauksia tulee jatkuvasti lisää.

”Haluamme olla ajan hermolla ja kehittää jatkuvasti innovatiivisia ratkaisuja kustannustehokkaasti asiakkaidemme loppuasiakkaiden käyttöön”, kiteyttää Eltelin liiketoiminnan kehitysjohtaja Janne Raatikainen.

Lisätietoja:

Avainasiakaspäällikkö Marko Hatara
Puh. 040 311 4546