Eltel mukana kattohaikaroiden pesintähankkeessa Riihimäellä

Riihimäen Sammaliston suolle on rakennettu kuusi kattohaikaroille tarkoitettua tekopesää. Eltelin Riihimäen jakeluverkkotiimi on osallistunut hankkeeseen pystyttämällä kierrätetyt sähköpylväät, joiden päälle pesät on rakennettu. Riihimäen kaupungin kokeilussa ovat Eltelin lisäksi olleet mukana Sääksisäätiö, RTV ja Fortum, sekä Kekkilä, jonka maille pesät pystytettiin.

Riihimäen kaupunginpuutarhuri Tero Westerlundin villi idea sai tuulta purjeisiin vuoden alussa, kun yhteistyökumppaneita alettiin kartoittaa. ”Westerlund oli meihin yhteydessä jo tammikuussa ja siitä projekti sai alkunsa meidän osalta”, Eltelin Riihimäen jakeluverkkotiimin tiiminpäällikkö Kimmo Koivu kertoo.
”Ympäristöasiat ovat tärkeitä  ja halusimme tukea hyvää yhteistyökumppaniamme Riihimäen kaupunkia sekä Sääksisäätiötä tässä hankkeessa”, Koivu sanoo. 

Fortum Sähkönsiirrolta saatiin vanhat pylväät ja Eltelin osuutena oli pystyttää kuusi pylvästä suoalueen ympäristöön. 
"Pari päivää meidän asentajilla meni tolppien pystytykseen ja Sääksisäätiö huolehti itse pesät ylös. Rutiinityönä se meni, mutta vähän erilaisessa konseptissa kuin yleensä", itsekin luonnossa viihtyvä Koivu kertoo.

Kaikki sujui hyvin ja haikaroiden ”asuntoalue” saatiin rakennettua nopeassa aikataulussa.
”Olemme kiitollisia kaikille yhteistyökumppaneille. Ilman heitä hanke olisi jäänyt tekemättä”, kaupunginpuutarhuri Tero Westerlund kiittelee. Myös Sääksisäätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu innostui kehumaan yhteistyökumppaneita ja myös  Elteliä.
”Kyllä huomasi, että tolppia oli pystyttämässä ammattilaiset. Olemme oman porukan keskenkin pystyttäneet tolppia, mutta noin tukevasti ne eivät ole olleet aikaisemmin paikoillaan. 

Kattohaikara ei ole aikaisemmin onnistunut pesimään Suomessa. Riihimäellä toivotaankin nyt tekopesien houkuttelevan kattohaikarat paikalle.
”Olisihan se hienoa, jos Riihimäellä nähtäisiin ensimmäiset kattohaikaran pesinnät”, Westerlund sanoo. ”Alue on ainakin otollinen kattohaikaraa ajatellen. 

Ihan heti ei kuitenkaan kannata mennä paikalle bongailemaan, sillä voi mennä useita vuosia, ennen kuin haikarat uskaltautuvat pesille. 

Kattohaikarapesä on myös nähtävissä Riihimäen kaupungin osastolla, ensimmäisillä OUTDOOR-messuilla Vantaan Myyrmäessä 17. - 19.5.

Lisätietoja: 
Eltel Networks Oy
tiimipäällikkö Kimmo Koivu
puh.040 311 3517