Eltel-konsernille uusi talousjohtaja

Eltel-konserni on nimittänyt Mariann Östansjön uudeksi talousjohtajaksi. Nimitys vahvistaa entisestään Eltelin kokenutta johtoryhmää.

Mariann Östansjö siirtyy Eltelille vastaavasta tehtävästä Green Cargosta, joka on rautatiekuljetuksiin keskittynyt kuljetusalan yritys. Tätä ennen hän on toiminut Skanskan Head controllerina sekä talousjohtajan toimessa Skanska Servicessä, RagnSellissä sekä Svenska Petroleum Explorationissa. Östansjöllä on taloustieteen tutkinto Stockholm School of Economicsista.

Aikaisemmissa toimissaan Östansjö on vastannut kaikista taloushallinnon alueista mukaan lukien laskentatoimi, controlling sekä rahoitus. Hänen saavutuksinaan voidaan pitää mm. sisäisten raportointiprosessien kehittämistä, tehokkaampia keskitettyjä palvelukeskuksia sekä erilaisten liiketoimintakauppojen valmistelua ja niiden toteutusta.

Mariann Östansjö kommentoi siirtymistään Eltel-konserniin seuraavasti: “Otan uuden tehtävän vastaan tyytyväisenä, suurin odotuksin, mutta myöskin nöyrällä mielellä. Tämä teollisuudenala on voimakkaassa kasvussa johtuen ensisijaisesti kasvavista tarpeista sähköverkoissa sekä televiestinnän infrastruktuureissa. Eltel on eturivin yritys vaikuttavine kasvu- ja tuloslukuineen. Tähän se on päässyt hyvin ammattitaitoisen ja innostuneen henkilöstönsä ansiosta ja odotankin mielenkiinnolla liittymistä heidän joukkoonsa. Tulevaisuuden haasteet kiehtovat minua.”

Eltelin konsernijohtaja Axel Hjärne kommentoi Mariann Östansjön nimitystä: “Eltel on kulkenut merkittävän matkan tullakseen Pohjolan johtavaksi yritykseksi Infranet-palveluissa. Valmistaudumme nyt seuraavaan askeleeseen kehitysurallamme. Mariann, jolla on valtava kokemus eri yrityksistä sekä kansainvälisyydessä että palveluliiketoiminnassa, on erinomainen vahvistus konsernimme johtoryhmälle.  Katsomme mielenkiinnolla kohti tulevaisuutta ja Mariann sopii loistavasti tähän kuvioon.”

Mariann Östansjö siirtyy uuteen tehtäväänsä kesäkuun alussa. Talousjohtajan tehtävä vapautui sen edellisen toimenhaltijan siirtyessä toisen yrityksen palvelukseen toimittuaan Eltelillä neljän vuoden ajan.

Lisätietoja Eltel Group Oy www.eltelnetworks.com

Axel Hjärne, President and CEO  
E:
axel.hjärne@eltelnetworks.com 

Hannu Tynkkynen, Senior Vice President
T: +358 40 311 4503
E:hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com