Sähköautot näyttivät kyntensä Suomen hyytävässä pakkasessa

Eltelin sähäkkä Peugeot Ion oli mukana sähköautojen kokoontumisajossa sunnuntaina 5. helmikuuta Helsingissä. Tapahtuma oli yksi osa viikonlopun Helsinki World Design Capital 2012–tapahtumaa

Sunnuntaiaamun mittari lähenteli lähes 30 minusastetta, joka on niin sähköautolle ja etelän miehellekin aikamoisen eksoottinen olotila. Olosuhteita uhmaten paikalle kokoontui kuitenkin  yhteensä 9 sähköautoa, joka on yli 15% kaikista Suomen sähköautoista. Trafin tietojen mukaan Suomessa on tällä hetkellä yhteensä 56 rekisteröityä sähköautoa. Edustettuna oli siis periaatteessa Suomen tämän hetken koko sähköautomallisto. Hyytävästä pakkasesta huolimatta autot ajoivat läpi kaupungin Senaatintorille, jossa kaikki autot olivat esillä niin lehdistölle ja vieraille kuin myös satunnaisille ohikulkijoille ja turisteille. Tilaisuus oli sähköautojen ensimmäinen todellinen luomupakkastesti maailmassa. Ei ihme, että tilaisuutta markkinoitiinkin nimellä ”World’s coolest experiment”.

”Ja kaikki sujui, kuin rasvaten”, sanoo Eltelin Ionia ohjannut kalustopäällikkö Juha Miettinen. Juhan mukaan autot lähtivät hienosti käyntiin ja pysyivät käynnissä. Niin tuli todistettua, että sähköautot pelittävät myös huippupakkasilla näillä pohjoisilla leveysasteilla.

Tutustu tarkemmin: www.sahkoinenliikenne.fi
Katso video tapahtumasta:  http://sahkoinenliikenne.fi/?p=617

Lisätietoja:

Juha Miettinen, kalustopäällikkö
Puh. 040–3113098