NCC:n infra ja Eltel rakentavat Taaleritehtaalle tuulivoimaloita

Taaleritehdas -konserni ja NCC Rakennus ovat allekirjoittaneet yhteistoimintasopimuksen koskien yhdentoista tuulivoimapuiston rakentamista vuosien 2012-2015 aikana. Raamisopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa. Ensimmäinen tuulivoimapuisto on rakenteilla Satakunnan Honkajoelle, jonne nousee yhdeksän tuulimyllyä tuottamaan ympäristöystävällistä sähköä.

Raamisopimuksessa on sovittu ehdoista ja periaatteista, joiden mukaan NCC toteuttaa tuulivoimahankkeiden rakennustyöt, käsittäen mm. hankkeiden tarvitsemien huolto- ym. teiden, nostoalueiden ja perustusten rakentamisen. NCC:n alihankkijana sähkö- ja datakaapeloinnista, suunnittelusta ja sähköjärjestelmistä vastaa Eltel Networks.

Taaleritehdas on tuulivoimahankkeiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt pääomarahasto, jonka tarkoituksena on viranomaispäätösten ja lupaprosessin mahdollistaessa toteuttaa hankkeet eri puolille Suomea, keskittyen länsirannikolle. Tuuliturbiinit Taaleritehdas on tilannut saksalaiselta Nordexilta, minkä raamisopimuksen arvo on yli 300 miljoona euroa.

- Oli hienoa löytää hankkeiden toteuttamiseen yhteistyökumppani, joka pystyy kantamaan vastuuta suuresta kokonaisuudesta, mutta samalla kanavoimaan töitä paikallisille toimijoille, Taaleritehtaan tuulienergiasta vastaava johtaja Taamir Fareed toteaa.

- Kestävä kehitys on NCC:n strategian painopistealueita ja onkin tärkeää olla mukana rakentamassa ympäristöystävällistä teknologiaa. Ruotsissa meillä on kokemusta jo useammasta isosta hankkeesta. Suomessa NCC on ollut mukana kolmessa tuulivoimahankkeessa, NCC:n infrarakentamisen toimialajohtaja Ilkka Forsell kertoo.

- Eltel Networks arvostaa tätä  mahdollisuutta laajentaa tarjontaansa tuulivoimalaliiketoimintaan. Meiltä löytyy osaamista sekä tarvittava paikallinen verkosto, Eltelin tuulivoimaliiketoiminnan kehityspäällikkö Pasi Tammivaara kertoo.

Lisätietoja:  
Eltel Networks Oy, Pasi Tammivaara, liiketoiminnan kehityspäällikkö, tuulivoima, puh.  040 3113767
Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy, Taamir Fareed, johtaja, tuulienergia, puh. 040 735 9812
NCC Rakennus Oy, Ilkka Forsell, infrarakentamisen toimialajohtaja, puh. 050 523 1787