Eltel voitti merkittävän urakan Fingridiltä

Eltel Voimansiirto Suomi on allekirjoittanut mittavan sopimuksen Fingrid Oyj:n kanssa. Uuden 75 kilometriä pitkän 400 kV siirtoverkon rakentamis- ja muutostyöt valmistuvat syksyllä 2014.

Eltel Voimansiirto Suomi ja Fingrid allekirjoittivat 8.6.2012 sopimuksen siirtoverkon rakentamisesta välille Kristiinankaupunki − Leväsjoki. Tähän kokonaistoimitus urakkaan kuuluu 75 kilometriä pitkän 400 kilovoltin siirtoverkon rakentaminen Kristiinankaupungista Leväsjoelle, siirtoverkon muutostyöt Kristiinassa ja Kristiinankaupungissa sekä ukkosjohtimien vaihto sähköasemien Kristiina – Tuovila välillä. Projektin tulee olla valmis syksyllä 2014.

Useat eri yritykset jättivät tarjouksensa urakkakilpailuun. Voittaneen tarjouksen valinta perustui hintaan ja välillisiin kustannuksiin, jossa mm. aikaisempien hankkeiden hyvä suoritus lasketaan loppuarvioinnissa kustannussäästöiksi. Eltel on ollut perustamisestaan, vuodesta 2001, alkaen Fingridin sopimuskumppani. "Uusi urakkasopimus on suurin, jonka olemme Eltelin historian aikana voittaneet. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että urakoitsijavalinta kohdistui meihin kovassa kansainvälisessä urakkakilpailussa”, sanoo Tapio Leskinen Suomen Eltelin Voimansiirron johtaja.

Nyt toteutettava rakentamisprojekti on osa Fingridin Länsi-Suomen kantaverkon pitkän aikavälin kehittämissuunnitelmaa, jolla varaudutaan alueen sähkön siirtotarpeiden merkittävään kasvuun. Vanha ja teknisesti ikääntynyt 220 kV siirtoverkko ei kykene ylläpitämään voimajärjestelmän käyttövarmuutta kulutuksen kasvaessa ja se tullaan korvaamaan uudella 400 kV verkolla.

Lisätietoja:
Tapio Leskinen, johtaja, Eltel Voimansiirto, Suomi
Puh. 040 311 3316, tapio.leskinen@eltelnetworks.com