Eltel tapasi Iso-Britannian kauppaministerin Helsingissä

Lord Green, Iso-Britannian kaupasta ja investoinneista vastaava ministeri vieraili Suomessa kesäkuun puolivälin tienoilla. Joukko suomalaisia yrityksiä, mukaan lukien Cleantech Finland, oli kutsuttu UK Trade & Investment viraston puolesta Helsinkiin keskustelemaan energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämisestä. Eltel oli yksi kutsuituista yrityksistä.

Keskustelun aikana Green toi esiin energiatehokkuuden kehittämisen Iso-Britannian kotitalouksissa. Suuri osa taloista on rakennettu yli sata vuotta sitten, ja ne eivät täytä nykyajan vaatimuksia energian käytön  tehokkuudesta. Myös älykkäistä sähköverkoista ja niitä sivuavista aiheista keskusteltiin.

Eltel sai tapaamisessa merkittävän tilaisuuden keskustella Iso-Britannian markkinoiden avaamisesta, yhteistyöstä voimalinjojen rakentamisesta kantaverkkoyhtiölle, sekä yleisistä asioista sähköliiketoiminnasta Suomessa.

Eltel on Pohjoismaiden johtava älymittareiden asentaja,  yhteensä olemme asentaneet jo  3 miljoonaa mittaria Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Lisäksi Eltel konserni kehittää ja toteuttaa myös muita älykkäitä sähköverkkoratkaisuja. 

Cleantech Finland on ympäristöteknologian osaamisklusteri, joka toimii yhteistyöverkostona.  Suomi on johtava asiantuntija monilla Cleantech osa-alueilla, kuten raaka-aineet, puhdas vesi, bioenergia, biopolttoaineet ja energiatehokkuus. Pienestä koostaan huolimatta  Suomi on myös yksi maailman johtavista tutkijoista energia- ja ympäristöteknologia alalla. 

Lisätietoja:
Hannu Tynkkynen, Senior Vice President, Eltel Group
puh. +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com