Eltel-konsernin toiminta jatkui vahvana kolmannen vuosineljänneksen

Eltelin toiminta on jatkunut vahvana vuonna 2012, ja yhtiö on hyvässä vauhdissa menossa kohti parempaa vuotta kuin edellinen. Liikevaihto edelliseen vuoteen verraten kasvoi tammi-syyskuussa 17% ollen yhteensä 819,6 miljoonaa euroa (699,6). Vuoden kolmannen neljänneksen myynti oli 13% edellä vuotta 2011. Henkilöstön määrä Eltel konsernissa syyskuun lopussa oli 8% korkeampi kuin vuotta aiemmin (yhteensä 8,677).

Vahva myynnin kehitys vuoden kaikissa kvartaaleissa

Kaikissa kvartaaleissa 2012 Eltelin myynti on ollut parempi kuin edellisvuonna.
- Suorituskykymme on ollut poikkeuksellisen hyvä ottaen huomioon yleisen taloustilanteen Euroopassa, sanoo Eltel konsernin toimitusjohtaja Axel Hjärne. Toisaalta meidän on muistettava, että Eltel toimii paremmassa osassa Euroopan markkinoita eli Pohjoismaissa, Baltian maissa, Puolassa ja Saksassa.
- Viime vuoden viimeinen neljännes oli erittäin vahva ja tulee olemaan iso haaste ylittää se tänä vuonna.  Kaiken kaikkiaan ennusteemme tälle vuodelle näyttää kuitenkin hyvält ja uskomme vakaasti, että markkina-asemamme on vahvistunut, Hjärne vakuuttaa.

Parhaiten ovat pärjänneet Sähkönjakelu, Mobiili ja Kiinteän Telen liiketoiminta.
- Kaikki nämä liiketoiminnat ovat ylittäneet reilusti vuoden 2011. Taustalla vaikuttavat sopimukset, jotka solmittiin vuonna 2011 ja alkuvuodesta 2012.  Myös voimansiirto on saanut suuria tilauksia ja heidän tilauskantansa on ennätyksellisen suuri. Mainitsemisen arvoisia ovat 110 miljoonan euron arvoiset sopimukset Puolan kantaverkkoyhtiö PSE:n kanssa, Hjärne selvittää.

Tuoreimpia sopimuksia Tuulivoiman ja Telen liiketoiminnoissa

Investoinnit tuulivoimaan ovat saaneet vauhtia. Suomen Eltel ja NCC allekirjoittivat yhdessä sopimuksen ja rakentavat pääomasijoittaja Taaleritehtaalle tuulivoimaa. Ruotsin Eltel on tehnyt sopimuksen myös Statkraftin SCA Vind AB kanssa sähköasemien ja kaapeliverkkojen rakentamisesta Pohjois-Ruotsin tuulipuistoihin.
- Tämä on vasta alkua, ja alalla on lisää mahdollisuuksia kunhan lupaprosessit etenevät positiivisesti. Uusiutuvan energian kasvunäkymät ovat erittäin myönteiset ja Eltelin tarjoamat palvelut; mekaaniset ja sähköiset asennukset, sähköasemat ja sähköverkkoliitynnät sopivat markkinoille erinomaisesti, Hjärne uskoo.

Muutama päivä sitten Ruotsin Eltel julkisti uuden sopimuksen TeliaSoneran kanssa vuosille 2013-2014. Puitesopimus kattaa rakentamisen ja yhdistämis- sekä huoltopalvelut Telian verkoissa. Sopimus kasvattaa Eltelin markkinaosuutta Ruotsissa.

Vahva tilauskanta ja valmistautuminen vuoteen 2013

-  Keskitymme nyt varmistamaan hyvän lopputuloksen vuodelle 2012. Tilauskantamme on hyvä ja yleensä vuoden viimeinen neljännes on meille kiireistä aikaa. Tähän mennessä operaattorit eivät ole tehneet merkittäviä leikkauksia investoinneissaan. Se osoittaa infrastruktuuriin kohdistuvien investointien ja päivitysten tarpeellisuutta yhteiskunnassamme. Lisäksi on myös jatkuva tarve ylläpitää palvelujen toiminnallisuutta, oli kyseessä sitten sähkö-, tele- tai kuljetuspalvelut. Suomen Eltel esimerkiksi teki juuri viisivuotisen kunnossapitosopimuksen Liikenneviraston kanssa.

- Vaikka markkinoiden perustekijät kokonaisuudessaan toimivat vahvasti, niin talvi on tulossa. Tyypillisesti vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat meille haasteelliset ja meidän on oltava valmiit siihen. Joustavuus työvoiman käytössä, parhaiden käytäntöjen jakaminen yli maiden rajojen, sekä työturvallisuuteen keskittyminen ovat eräitä sisäisiä toimia, joilla pyritään parantamaan Eltelin suorituskykyä. Meillä on isoja sopimuksia tuotannossa, ja on erittäin tärkeää, että pystymme säilyttämään asiakkaidemme luottamuksen kaikissa olosuhteissa, Hjärne lopettaa.

Lisätietoja :
Axel Hjärne, President and CEO Eltel Group
axel.hjarne@eltelnetworks.com