Eltel asensi Suomen ensimmäiset sähköautojen pikalatausasemat

Ensimmäinen pikalatausasema päätien varteen otettiin käyttöön ABC Nihtisillan liikennemyymälän yhteyteen 26. syyskuuta. Eltel toimitti pikalatausaseman laitteiston asennussuunnittelun, asennukset ja käyttöönoton.

Sähköautojen määrän kasvaessa tarvitaan tehokkaammin toimivaa latausverkostoa. Pääkaupunkiseudulta alkanut Nissanin, Fortumin ja ABC-ketjun yhteistyöhanke tuo Etelä-Suomen pääteiden varsille noin 20 pikalatausasemaa.

Eltelin tiimi teki käytännössä kaikki työt Nihtisillan latausasemalla ennen kuin se päästiin avaamaan yleisön käyttöön. 
-          Hoidimme asennuspaikan ennakkokatselmoinnit ja suunnitelmat, sekä laitteen logistiikan. Itse asennuksen lisäksi teimme vielä mittaukset ja testilataukset, sekä viimeiset säädöt, kertoo Janne Raatikainen, Eltel Smart Gridin kehitysjohtaja.  

Ensimmäinen julkinen pikalatausasema Helsinkiin

Helsingin Energia asennutti hiljattain pikalatausaseman Kamppiin sähkötalon eteen. Myös Kampissa pääasennuskumppanina oli Eltel. Kampin latauspiste on ensimmäinen kaupunkialueelle rakennettu julkinen pikalatausasema sähköautoilua varten.
-          Toimitimme molempien latauslaitteiden asennukset avaimet käteen - periaatteella. Käytännössä asiantuntemukseemme kuuluu kaikki sähköauton latausverkostoihin tarvittavat kenttäpalvelut, Raatikainen jatkaa.

Eltelin osaaminen huomattu kansainvälisesti 

Eltelillä on Suomen paras kokemus sähköautojen latausjärjestelmien asentamisesta. Olemme toimittaneet yhteensä jo yli 100 lataustolpan asennusta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Lataustolppia on asennettu mm. kauppakeskuksiin, parkkitaloihin, hotelleihin sekä lentokenttien läheisyyteen. 
-          Kiinnostus Eltelin osaamista kohtaan on suuri. Yhteydenottoja on tullut sähköautomarkkinoilla toimivilta yrityksiltä, laite- ja autovalmistajilta. Mielenkiintoisia neuvotteluja on käynnissä jo monella eri taholla. Teemme aktiivisesti töitä sähköautoilun edistämiseksi ja olemme iloisia hyvästä asemastamme markkinoilla, Raatikainen lopettaa.

 Elinkeinoministeri Jyri Häkämies vihki Nihtisillan pikalatausaseman käyttöön. Kuva Janne Raatkainen

Lisätietoja:  
Janne Raatikainen, Eltel Smart Gridin kehitysjohtaja, puh.  040 3114528
janne.raatikainen@eltelnetworks.com