Eltel aloittaa National Grid -projektien toteuttamisen Britanniassa

Eltel laajenee Iso-Britanniaan – National Grid palkitsi siirtoverkon perusparannusohjelman puitesopimuksella, potentiaaliselta arvoltaan GBP 500 miljoonaa. Eltel Networks−Carillion Allianssi ja National Grid ovat allekirjoittaneet sopimuksen National Gridin osan 400 kV siirtoverkon parannusohjelman toteuttamisesta.

Eltel Networks sekä sen englantilainen yhteistyökumppani Carillion ovat allekirjoittaneet ja aloittaneet sopimuksen mukaisten töiden toteutuksen National Gridin voimansiirtoverkon perusparantamisesta Iso-Britanniassa. Carillion – Eltel Networks Allianssi toteuttaa työt National Gridin puitesopimuksen mukaisesti, toteuttaen näin osan National Gridin investointiohjelmaa, johon sisältyy voimalinjojen ja pylväiden perusparantamista ja modernisointia. Carillion−Eltel Allianssin solmiman sopimuksen potentiaalinen arvo viiden seuraavan vuoden aikana on yhteensä GBP 500 miljoonaa.

Martin Dahlgren, Eltelin Voimansiirto-liiketoiminnan johtaja, sanoo: “ Olemme erittäin tyytyväisiä tähän lopputulokseen ja että National Grid on nähnyt allianssimme näin vahvana kumppanina. Yhdessä Carillionin kanssa voimme näin rakentaa vankan ja kestävän markkina-aseman tällä markkinalla. Ymmärrämme miten tärkeää on voimajohtoprojektien tehokas, turvallinen ja aikataulussaan toteuttu toimitus. Toivomme myös, että pystymme tuottamaan asiakkaallemme lisäarvoa voimansiirtojärjestelmien suunnitteluun ja rakentamiseen erikoistuneista organisaatioistamme Suomesta, Ruotsista ja Puolasta.”

Graham Carr, Carillion Utility Services -yksikön toimitusjohtaja, lisää, “Sopimuksen mukanaan tuoma mahdollisuus on meille erittäin merkittävä. Perusparannustyöt toteutetaan asteittain, alkaen tästä hetkestä ja päättyen vuonna 2017, joten osallistuminen puitesopimuksen alusta alkaen on erittäin tärkeää. Olemme myös ilahtuneita yhteistyöstä Euroopan johtavan voimansiirtoratkaisujen tuottajan Eltel Networksin kanssa. Heidän taustansa ja pätevyytensä siirtoverkkojen suunnittelussa ja rakentamisessa täydentää erinomaisesti Carillionin kokemusta ja hyväksi havaittua projektitoteutusta.”

National Gridin investointiohjelmaan kuuluu siirtoverkon perusparantamista, modernisointia ja uuden 400 kV siirtolinjan rakentamisen Englannissa sekä Walesissa.

Sopimus astui voimaan 1.4.2012.

Eltel lyhyesti
Eltelin palveluksessa työskentelee 8 060 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto on 1011 miljoonaa euroa. Yhtiö on laajentanut toimintaansa Pohjoismaista Baltian maihin, Puolaan ja Saksaan. Eltel rakentaa, kytkee ja kehittää infraverkkoratkaisuja, jotka perustuvat sähkö-, tele- ja IT-tekniikoiden tehokkaaseen vuorovaikutukseen. Sähkönsiirtosektorille Eltel tarjoaa erikoistuneita voimansiirtoverkkojen suunnittelu-, rakentamis-, kunnostus- sekä kunnossapitopalveluja.  www.eltelnetworks.fi

Carillion lyhyesti
Carillion Plc on iso-britannialainen yritys, jonka liikevaihto on £ 5.1 miljardia ja se työllistää noin 50,000 henkilöä Iso-Britanniassa, Lähi-Idässä ja Kanadassa. Carillionilla on yli 40 vuoden kokemus suurten infrastruktuuriprojektien toteutuksesta, mm. voimansiirtoverkkojen ja sähköasemien suunnittelusta ja rakentamisesta. www.carillionplc.com

Lisätietoja:
Hannu Tynkkynen, puh. +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com