Eltelille jälleen uusi urakkasopimus Fingridiltä

Eltel Voimansiirto Suomi ja Fingrid allekirjoittivat 31.10.2011 sopimuksen voimansiirtoverkon rakentamisesta Nurmijärvi-Hyvinkää-Hikiä alueelle. Tämä kokonaisurakkasopimus sisältää uuden 400 kV voimajohdon rakentamisen välille Hikiä-Hyvinkää, muutostyöt nykyiseen 400 kV Espoo-Hyvinkää johtoon ja 110 kV voimajohdon Hikiä-Nurmijärvi uusimisen. Hanke valmistuu syksyllä 2013.

Etelä-Suomen voimansiirtoverkkoa vahvistetaan rakentamalla uusi 400 kV voimajohto Hyvinkää-Hikiä.

Hyvinkään kaupunki isännöi asuntomessuja vuonna 2013 Metsäkaltevan alueella. Tätä sekä tulevia maankäyttösuunnitelmia silmälläpitäen, siirretään nykyinen 400 kV Espoo-Hyvinkää voimajohto uudelle linjakadulle.

Sopimukseen kuuluu myös kahden virtapiirin 110 kV Hikiä-Nurmijärvi johdon uusinta. Kuntokartoitukset ovat osoittaneet, että tämän vuonna 1920 rakennetun 2x110 kV voimajohdon kunto on huono, eikä sen siirtokapasiteetti vastaa tulevaisuuden tarpeita.

"Uusi sopimus on kolmas peräkkäinen Fingridin rakennushanke, jonka Eltel Voimansiirto Suomi on voittanut. Se osoittaa, että asiakas on ollut tyytyväinen suoritukseemme ja työmme laatuun. Tarjousten arvioinnissa ovat suorituskyky ja työn laatu, hinnan lisäksi tärkeitä huomioon otettavia tekijöitä," sanoo Tapio Leskinen (kuvassa vasemmalla), johtaja Eltel Voimansiirto Suomi. Kuvassa oikealla on Fingrid Oyj:n varatoimitusjohtaja Kari Kuusela.

Lisätietoja:
Tapio Leskinen, johtaja, Eltel Voimansiirto, Suomi
Puh. 040 311 3316, tapio.leskinen@eltelnetworks.com