Eltel laajenee Iso-Britanniaan – Siirtoverkot-yksikkö kumppaniksi National Gridille

Eltel Networks – Carillion yhteisyritys nimetty ensisijaiseksi tarjoajaksi National Gridin 400 kV siirtoverkon parannusohjelmaan Britanniassa.

Eltel Networks ja sen englantilainen yhteistyökumppani Carillion on nimetty ensisijaiseksi tarjoajaksi National Gridin siirtoverkon perusparantamiseen Britanniassa.

Eltel Networks-Carillion Allianssi tulee toimimaan yhteistyössä National Gridin kanssa tehtävänään toteuttaa osa Britannian kantaverkkoyhtiön 22 miljardin punnan verkon investointiohjelmasta vuoteen 2017 saakka. Työt käsittävät voimalinjojen ja pylväiden perusparantamista ja modernisointia.

Martin Dahlgren, Eltelin Siirtoverkot-liiketoiminnan johtaja, sanoo: “ Olemme erittäin tyytyväisiä tähän lopputulokseen ja että National Grid on nähnyt allianssimme näin vahvana kumppanina. Yhdessä Carillionin kanssa voimme näin rakentaa vankan ja kestävän markkina-aseman tällä markkinalla”.

Graham Carr, Carillion Utility Services -yksikön toimitusjohtaja, sanoo: “Sopimuksen mukanaan tuoma mahdollisuus on meille erittäin merkittävä. Perusparannustyöt toteutetaan asteittain, alkaen tästä hetkestä ja päättyen vuonna 2017, joten osallistuminen puitesopimuksen alusta alkaen on erittäin tärkeää. Olemme myös ilahtuneita yhteistyöstä Euroopan johtavan voimansiirtoratkaisujen tuottajan Eltel Networksin kanssa. Heidän taustansa ja pätevyytensä siirtoverkkojen suunnittelussa ja rakentamisessa täydentää erinomaisesti Carillionin kokemusta ja hyväksi havaittua projektitoteutusta”.

National Gridin investointiohjelmaan kuuluu siirtoverkon perusparantamista, modernisointia ja uuden 400 kV siirtolinjan rakentamisen Englannissa sekä Walesissa.

Sopimus alkoi 31.10.2011 Eltel-Carillion Allianssin organisaatiorakenteen luomisella.

Eltel lyhyesti
Eltelin palveluksessa työskentelee 7 700 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto on 856 miljoonaa euroa. Yhtiö on laajentanut toimintaansa Pohjoismaista Baltian maihin, Puolaan ja Saksaan. Eltel rakentaa, kytkee ja kehittää infraverkkoratkaisuja, jotka perustuvat sähkö-, tele- ja IT-tekniikoiden tehokkaaseen vuorovaikutukseen. Eltel on erikoistunut näiden tekniikoiden yhdistämiseen uudeksi, älykkääksi infrastruktuuriksi eli infraverkoksi, joka tehostaa yhteiskuntamme toimintoja. www.eltelnetworks.com

Carillion lyhyesti
Carillion Plc on iso-britannialainen yritys, jonka liikevaihto on £ 5.1 miljardia ja se työllistää noin 50,000 henkilöä Iso-Britanniassa, Lähi-Idässä ja Kanadassa. Carillionilla on yli 40 vuoden kokemus suurten infrastruktuuriprojektien toteutuksesta, mm. voimansiirtoverkkojen ja sähköasemien suunnittelusta ja rakentamisesta. www.carillionplc.com

Lisätietoja:
Hannu Tynkkynen, Senior Vice President, Eltel Group
Puh. 040 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com