Eltel jatkaa liettualaisen TEO LT:n kuitu kotiin -projektin (FTTH) pääurakoitsijana

TEO LT asentaa jo neljättä vuotta optisia kuitukaapeleita Liettuan suurimpiin kaupunkeihin. Eltel toimii pääurakoitsijana TEO:n FTTH-projektissa (Fiber-to-the-home).

Viimeisen neljän vuoden ajan on TEO LT AB asentanut optisia kuitukaapeleita Liettuan suurimpiin kaupunkeihin. Projektissa asennettavat uuden sukupolven kuitukaapelit antavat yli puolelle Liettuan väestöstä mahdollisuuden saada käyttöönsä erittäin nopean, jopa 300 Mbit/s verkkoyhteyden. Eltel toimii projektin pääurakoitsijana. Hankkeen toteutus perustuu vuonna 2006 allekirjoitettuun raamisopimukseen.

"TEO LT AB on Eltel Networksin suurin ja tärkein asiakas Liettuassa, jossa yli 80 % yhtiön liikevaihdosta muodostuu teleliiketoiminnasta. Se, että olemme jo neljättä vuotta pääurakoitsijana FTTH-projektissa, osoittaa Eltelin olevan luotettava sekä vahva kumppani ja yksi maan parhaista tämän palvelualan tarjoajista. Liettua on Euroopan nopein uuden sukupolven kuitukaapeli teknologian kehittäjä. Olemme ylpeitä siitä, että olemme kovalla työllä onnistuneet vahvistamaan yhteistyötämme yhden avainasiakkaamme kanssa ja samalla saamme olla mukana kehittyvän sekä modernin Liettuan rakentamisessa," sanoo Ramūnas Bendikas, toimitusjohtaja, Eltel Networks Liettua.

TEO LT AB on osa TeliaSoneraa, joka on Pohjoismaiden ja Baltian suurimpia verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja tarjoava yritys. Liettuassa TeliaSonera on markkinajohtaja ja tarjoaa täyden valikoiman televiestintäpalveluja. Eltel Networks aloitti toimintansa Liettuassa vuonna 2005, kun TEO:n edeltäjä Telekomas myi tytäryhtiönsä Comlietin Eltel-yhtiöille. Tuolloin alkoi myös Eltelin menestyksekäs yhteistyö TEO LT AB:n kanssa. Eltel palvelutarjontaan Liettuassa kuuluvat telealan suunnittelu- sekä rakennuspalvelut.

Lisätietoja:
Janne Kallionpää, asiakkuusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3191
Ramūnas Bendikas, toimitusjohtaja, Eltel Networks Liettua
Puh. +37 05 213 1221