Eltel allekirjoitti merkittävän sopimuksen Sri Lankassa

Eltel on voittanut noin 56.8 miljoonan USD:n arvoisen urakkakilpailun Sri Lankassa. Projektin tilaaja on Ceylon Electricity Board (CEB), joka on Sri Lankan kansallinen sähköyhtiö.

Eltel Networks on toiminut Sri Lankassa vuodesta 1986 ja on toteuttanut siellä lukuisia projekteja viimeisen 25 vuoden aikana.

CEB ja Eltel solmivat uuden urakkasopimuksen heinäkuussa 2011. Urakan rahoituksesta vastaa Nordean hallinnoimat ruotsalaiset vientirahastot. Ruotsin EKN (Exportkreditnämnden) on hyväksynyt sekä rahoituksen että sopimuksen.

"Olen erittäin ylpeä Eltelin saamasta luottamuksesta, sanoo Fredrik Menander, Eltel Voimansiirron vientitoimintojen johtaja. Olimme jo 80-luvulla rakentamassa sähkönsiirtoverkkoja Sri Lankaan ja nyt odotamme innolla osallistumista tämän mahtavan maan jatkokehitykseen."

Sopimukseen sisältyvät kaikki tarvittavat materiaalit, tarvikkeet sekä laitteet, joita tarvitaan uuden jakeluverkon rakentamiseen. Suurin osa sähköistystöistä tehdään sodan tuhoamilla alueilla maan koillisosassa, jotka ovat tänä päivänä täysin ilman toimivaa sähkönjakeluverkkoa. Urakan toimitusaika on 18 kuukautta.

"Näen tulevaisuudessa sekä Eltelille että Sri Lankalle suuria jatkokehitysmahdollisuuksia, sanoo Anders Axberg, Eltelin projektipäällikkö. Ympäri Sri Lankaa on lukuisa määrä alueita, jotka ovat ilman toimivaa sähkö- ja tietoliikenneverkkoa. Antamalla Eltelin huolehtia tekniikasta, saadaan aikaiseksi huomattavia säästöjä. Eltel on infraverkkopalvelutoimialan pioneeri, joka erikoistunut sähkö-, tele ja IT-tekniikan yhdistämiseen älykkääksi infrastruktuuriksi. Uskon siihen, että Eltel voi merkittävästi tukea maan kehitystä", jatkaa Anders Axberg.

Lisätietoja:
Fredrik Menander, Director of Export Operations, Eltel Power Transmission
Puh. +46 8 58 53 79 80, fredrik.menander@eltelnetworks.com