Eltel aktiivisesti mukana Pääkaupunkiseudun sähköinen liikenne –hankkeessa

Eltel on mukana Pääkaupunkiseudun sähköinen liikenne –hankkeessa, jonka avajaisia vietettiin torstaina 8.12.2011 Helsingissä. Paikalla oli yli 200 kutsuvierasta. Kutsuvierastilaisuuden jälkeen oli mahdollista tutustua EVE -ohjelman (Electric Vehicle) hankkeisiin ja tämän hetken viimeisimpiin sähköautomalleihin ja autojen lautauslaitteisiin. Tilaisuus oli samalla startti Suomen ensimmäiselle suurelle ponnistukselle sähköautojen markkinoille tuomiseksi.

Hankkeessa ovat mukana TEKES, työ- ja elinkeinoministeriö, viisi kaupunkia sekä n. 20 eri yritystä. Mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet hankkimaan kahden vuoden aikana yhteensä 500 sähköautoa pääkaupunkiseudulle. Näin pystytään testaamaan sähköajoneuvojen käytettävyyttä Suomen ankarissa ilmasto-olosuhteissa. Tavoitteena on luoda Suomeen testiympäristöjä, joissa voidaan testata sähköisen liikenteen edellyttämiä palveluita ja järjestelmiä.

Päivän aikana kuultiin suomalaisen sähköajoneuvoalan uusimmista innovaatioista, liiketoiminnallisista mahdollisuuksista ja tulevaisuuden näkymistä. ”Infran rakentamisella on merkittävä rooli sähköautojen markkinoille saamisessa”, totesi tilaisuuden avannut elinkeinoministeri Jyrki Häkämies.  

Eltel tuo lisäarvoa infran rakentajana

Eltelin rooli hankkeessa on tuoda lisäarvoa juuri infran rakentajana ja toimia johtoryhmässä aktiivisesti. Eltelillä on maanlaajuinen latauslaitteiden kenttäpalvelukonsepti, joka sisältää suunnittelun lisäksi latausasemien asentamisen  ”avaimet käteen” –periaatteella sekä laitteiden huollon ja ylläpidon.

”Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen uusi palveluteollisuus. Se sopii meidän nykypalveluihimme saumattomasti ja avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia myös nykyasiakkaittemme kanssa”, Janne Raatikainen toteaa. ”Valmiutemme tuottaa valtakunnallisia palveluita sähköautoille on hyvä. Konseptimme, prosessimme sekä aktiivinen henkilöstömme takaavat kustannustehokkaat kenttäpalvelut ja järjestelmän luotettavan toiminnan”, lupaa Eltelin myyntijohtaja Ilari Jaakkola.

Lisätietoja:
Janne Raatikainen, johtaja, Smart Grid –palvelut
Puh. +358 40 311 4528, janne.raatikainen@eltelnetworks.com

Erkki Saari, myyntipäällikkö
Puh. +358 40 311 3883, erkki.saari@eltelnetworks.com