Ruotsin Eltelille merkittävä sopimus

Eltel toimittaa johto- ja valvontajärjestelmän Ruotsin puolustusvoimien helikopteripataljoonalle.

Ruotsin Eltel on yhdessä yhteistyökumppaninsa Thalesin kanssa solminut sopimuksen johto- ja valvontajärjestelmän toimittamisesta Ruotsin puolustusvoimille. Sopimus sisältää uuden järjestelmän suunnittelun, integraation sekä sen toimittamisen. Eltelin ja Thalesin erityistaidot sekä -resurssit, sopivasti toisiinsa yhdistettyinä, tekivät mahdolliseksi tarjouskilpailun voiton.

Ruotsin puolustusvoimat ottaa uuden järjestelmän käyttöönsä vuodesta 2014 alkaen. Samassa yhteydessä järjestelmä integroidaan sekä Ruotsin ilmavoimien että Nordic Battle Groupin nyt käytössä oleviin johto- ja valvontajärjestelmiin. Eltelin vastuualueeseen kuuluvat: suunnittelu, integraatio, asennus sekä toimintayksiköiden toimitus, joka kattaa lähes kaikki sopimuksen laitteistot. Thales toimii asiakkaan pääurakoitsijana ja vastaa näin järjestelmän kokonaissuunnittelusta.

"Meille oli tärkeää saada jalansija tähän uuteen maanpuolustusliiketoiminnan osa-alueeseen ja se ei olisi onnistunut ilman Eltelin hyviä referenssejä, aikaisemmista Ruotsin puolustusvoimien projekteista. Oli todella hienoa voittaa tämä sopimus yhteistyössä kumppanimme, Thalesin, kanssa", sanoo Ruotsin Eltelin toimitusjohtaja Casimir Lindholm.

Lisätietoja:
Casimir Lindholm, CEO, Eltel Networks Infranet AB, Ruotsi
Puh. +46 8 593 785 55, casimir.lindholm@eltelnetworks.com