Eltel toteuttaa maaseudun kuituhankkeen Liettuassa

Liettuan Eltel on toteuttaa toisen maaseudun RAIN-kuituprojektin, jolla se vahvistaa tilauskantaansa seuraava kahden vuoden ajan.

Rural Area Information Technology Broadband Network (RAIN) -projektin toinen vaihe on parhaillaan käynnissä. Eltel, yhtenä pääyhteistyökumppaneista, jatkaa kolme vuotta sitten aloitetun urakan toteuttamista.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa valokuitu asennettiin suurkaupunkialuille, jolloin laajakaistapalveluja pääsivät käyttämään julkinen sektori, yritykset sekä kaupunkien asuinalueet. Toisessa vaiheessa valokuitu asennetaan pieniin kaupunkeihin sekä maaseudulle. Projektin tavoitteena on tarjota jokaiselle liettualaisille mahdollisuus nykyaikaisen laajakaistayhteyden käyttöön. RAIN 2-projektin valmistuttua on laajakaistayhteys käytössä 98 % liettualaisista. RAIN-projektin rahoittaa suurelta osin EU:n maaseudun kehittämisohjelmarahoitus.

"Se, että olemme yksi RAIN-projektin pääyhteistyökumppaneista, todistaa vain sitä, että Eltel on Liettuassa yksi parhaista tämän alan yrityksistä. Tämä projekti varmistaa taloudellista asemaamme näinä vaikeina taloudellisina aikoina, lisäksi se turvaa työkantamme seuraavan kahden vuoden ajaksi. On myös hienoa, että Eltel voi edistää Liettuan kehitystä uudenaikaiseksi sekä vähentää kaupunkien ja maaseudun eriarvoisuutta laajakaistapalvelujen saannissa," sanoo Ramūnas Bendikas, toimitusjohtaja, Eltel Networks Liettua.

Eltel Networks aloitti toimintansa Liettuassa vuonna 2005, jolloin Lietuvos Telekomas, nykyisin TEO, myi tytäryhtiönsä Comlietin Eltelille. Comliet toimi tuolloin kiinteiden televerkkojen palveluntuottajana. Eltel työllistää Liettuassa lähes 300 henkilöä ja se on viime vuosina toteuttanut useita kiinteän- ja mobiiliverkko puolen projekteja. Liettuan Eltel on osallistunut projektien toteuttamiseen muissa Eltel-maissa, mm. Norjassa, Tanskassa sekä Saksassa.

Lisätietoja antaa:
Janne Kallionpää, liiketoimintajohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3191, janne.kallionpaa@eltelnetworks.com