Sähköautojen lataus taloyhtiössä tai työpaikalla

Täyssähkö- ja hybridiautojen osuus autokannassa kasvaa ja vauhti vain kiihtyy! Tarjoamme kehityksessä mukana oleville asiakkaillemme osaavaa kartoitusta, konsultointia sekä laadukasta sähköautojen latausasemien asennusta ympäri Suomen.

Sähköauton latausjärjestelmä nostaa asunnon arvoa

Sähköauton latauspiste taloyhtiössä on varma keino nostaa asuntojen arvoa. >> Liikennefaktan mukaan täyssähköautojen määrä on viimeisen vuoden aikana yli kaksinkertaistunut ja ladattavien hybridien määrä kasvanut 57 %.

Lain mukaan taloyhtiöiden, joissa on enemmän kuin neljä parkkipaikkaa, tulee lisätä seuraavan isomman remontin yhteydessä sähköauton latausvalmius parkkipaikoilleen.

Oletko pohtinut sähköautojen latausjärjestelmän hankintaa?

Eltel Chargen myyntipäällikkö Sami Ylä-Rotiala vastaa viiteen usein kysyttyyn kysymykseen.

Lue lisää

Miten hankitaan sähköauton latauspiste taloyhtiöön?

Tarjoamme sähköautojen latausratkaisut taloyhtiöille avaimet käteen -periaatteella. Ette siis joudu pyytämään tarjouksia erikseen sähkörakentamiseen ja -asentamiseen, maankaivuuseen tai latauslaitteisiin liittyen. Meiltä saatte kaiken kerralla, turvallisesti ja toimintavarmasti. Tavoitteemme on aina yhdessä asiakkaan kanssa löytää helpoin ja edullisin sähköauton latausjärjestelmä taloyhtiöön.

  1. Ensimmäinen askel kohti taloyhtiön omaa latauspistettä on yksimielinen taloyhtiö. Sähköautojen latauspiste on huomattavasti yksinkertaisempi hankinta, kun taloyhtiössä ollaan yksimielisesti päätöksen takana. Taloyhtiössä kannattaa ottaa huomioon sekä ARA-tuki että asuntojen arvonnousu.

  2. Toinen askel on määritellä, kuinka monta latauspistettä taloyhtiöön halutaan nyt ja lähivuosina. Koska sähkö- ja hybridiautojen määrä kasvaa kovaa vauhtia, kannattaa varautua kysynnän kasvuun. Me autamme tässä.

  3. Seuraava askel on sähköliittymän kapasiteetin kartoitus taloyhtiössä – kestääkö kiinteistön sähköliittymä latauspisteiden vaatimukset? Jos sähköliittymä vaatii vahvistamista, sen tekee paikallinen verkkoyhtiö. Me autamme tässäkin.

  4. Tässä vaiheessa taloyhtiön kannattaa laittaa ARA-hakemus vetämään. Tukihakemus pitää jättää ennen latausinfran rakentamista ja vastaanottamista.

  5. Jos sähköliittymä on kunnossa, seuraavaksi selvitämme millaisen infrarakentamisen sähköauton latauspiste vaatii taloyhtiössä. Kaipaako taloyhtiön sähkökeskus uusimista, eli onko tarvittaville sulakkeille tilaa, vai pitääkö sähkökeskusta laajentaa.

  6. Seuraavaksi kartoitetaan järkevimmät reitit sähkövedoille ja paikat latureille – seinään vai tolppaan? Konsultoimme teitä tässä, sekä oikeanlaisten latureiden valinnassa. Tämän jälkeen etenemme asennusvaiheeseen. Toimitusaikamme asennuksille on noin kuukausi, kohteesta riippuen.

  7. ARA-tuki maksetaan jälkikäteen, yhdessä erässä. Lue lisää >> täältä.

Kiinnostuitko? >> Ota meihin yhteyttä.

Kuka maksaa sähköauton latauspisteen asennuksen taloyhtiössä?

Vaihtoehtoja on useita. Taloyhtiössä voidaan esimerkiksi sopia, että taloyhtiö kustantaa kaikille latausvalmiuden eli asennuksen, mutta jokainen osakas maksaa itse oman latauslaitteensa ja käytetty sähkö laskutetaan asukkailta erikseen.

Vaihtoehtoisesti taloyhtiö voi veloittaa investoinnin kokonaisuudessaan osakkailtaan. Me laskutamme joka tapauksessa aina taloyhtiötä, emme koskaan loppukäyttäjää suoraan.

>> Ota yhteyttä.

Onko sähköauton lataus verotettavaa tuloa yrityksen työntekijälle?

Iso osa myytävistä uusista autoista on tällä hetkellä sähköautoja ja työsuhdeautot sähköistyvät siis vauhdilla. Bensamoottoriin verrattuna sähköauton verotusarvo on huomattavasti alhaisempi.

Ainakin vuoteen 2025 asti työnantajan tiloissa tapahtuva sähköauton lataaminen ei ole verotettavaa työsuhde-etua. Tämän jälkeen tilanne todennäköisesti muuttuu. Yritykset joutuvat todennäköisesti kontrolloimaan sähkönkäyttöä ja laskuttamaan työntekijöiltään lataussähköstä eli lataus muuttunee verotettavaksi työsuhde-eduksi. Osa latauslaitteista sisältää jo nyt automaattisen laskutusominaisuuden, joka sopii erinomaisesti sähkön laskuttamiseen käyttäjältä. Kysy lisää tarjoamistamme ratkaisuista!

Pikalataus vai normaali lataus - mitä vaihtoehtoja on?

Sähköautojen latauslaitteista puhuttaessa sekä yritykset että taloyhtiöt voivat pääsääntöisesti valita pikalatauksen ja normaalin latauksen välillä. Jos lataus on mahdollista tehdä esimerkiksi yön tai työpäivän aikana, ei pikalataukselle yleensä ole tarvetta. Näillä laitteilla on erilaiset vaatimukset sähköinfralle, minkä lisäksi ne ovat hinnaltaan erilaiset. Laitevalmistajia on lukemattomia, joista kaikkia me asennamme. Osana avaimet käteen -palveluamme etsimme valmiiksi teille sopivat, oikeanlaiset laitteet.

Yritysten kannattaa lisäksi ottaa huomioon vuodesta 2025 alkaen työntekijöiden sähköautojen lataamisen maksullisuus. Tätä on yksinkertaisinta hallita latausoperaattoripalvelun avulla. Yhteistyökumppanimme >> Virta tarjoaa mobiilisovelluksen muodossa pääsyn tuhansille sähköauton latausasemille ympäri Eurooppaa nyt ja tulevaisuudessa, helppokäyttöisesti.

Yhteyshenkilö

Sami Ylä-Rotiala

Myyntipäällikkö (Taloyhtiöt ja yritykset)
0403112970 sami.yla-rotiala@eltelnetworks.com