Eltel rakentaa IONITY:n seuraavat suurteholatausasemat Suomessa

Euroopan johtava sähköautojen latausverkostotoimija IONITY ja Eltel rakentavat yhdessä seuraavan aallon IONITY:n huippunopeita HPC-latausasemia. Asemat tulevat sijaitsemaan eri puolilla Suomea ja rakentaminen alkaa vuoden 2023 alkupuoliskon aikana. Eltel arvioi uuden sopimuksen arvoksi noin 2-3 miljoonaa euroa seuraavien kahden vuoden aikana.

Uudet latausasemat lisäävät merkittävästi IONITY:n HPC-asemien määrää Suomessa. IONITY:n Paimiossa, Hämeenlinnan Tiiriössä ja Lahden Karistossa sijaitsevat asemat ovat myös Eltelin rakentamia.

”Tämä on todella hieno uutinen ja erittäin merkittävä sopimus Eltelin sähköautojen latausyksikölle. IONITY:n latausverkoston laajentuminen Suomessa on merkittävä askel sähköiselle liikenteelle ja tulee kasvattamaan suurteholatausmahdollisuuksien määrää selvästi. Olemme iloisia ja ylpeitä IONITY:n luottamuksesta Eltelin kykyihin ja laatuun", sanoo Eltelin sähköautojen latausliiketoiminnasta vastaava aluepäällikkö Antti Sario.

”Olemme olleet tyytyväisiä Elteliltä saamaamme palveluun. He tarjosivat meille kilpailukykyiset hinnat ja voivat olla kumppanimme valtakunnallisesti. On ilo jatkaa Antin ja hänen tiiminsä kanssa!” sanoo Martin Risberg, Country Manager Finland and Baltics, IONITY.

Jopa 350 kilowatin tehon ja pikalataustekniikan ansiosta sähköautojen lataus on erityisen nopeaa IONITY:n latausasemilla. Eltel toimittaa latausratkaisujen vaatimat infra- ja sähkötyöt kokonaisuudessaan. Käytännössä tämä kattaa kaikki maanrakennustyöt, 350 kW latausasemien rakentamisen, muuntajat, keskusyksiköt, liittämisen 20 kV verkkoon ja lopuksi käyttöönotot.

Lisätietoja

Juha Luusua
toimitusjohtaja, Eltel
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Antti Sario
aluepäällikkö, Eltel, Smart Solutions -liiketoiminta
Puh. 040 311 2286, antti.sario@eltelnetworks.com

Martin Risberg
Country Manager Finland and Baltics, IONITY
martin.risberg@ionity.eu

Eltel

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 5,000 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli  812,6 miljoonaa euroa vuonna 2021. Osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.